Gemeente Lelystad

Gemeente Lelystad

“Lelystad geeft lucht”

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. De stad is vernoemd naar Cornelis Lely (Nederlandse ingenieur, waterbouwkundige, minister, gouverneur en politicus), die 1891 een plan ontwierp voor de afsluiting van de Zuiderzee. In 1932 is de Afsluitdijk afgerond en is het IJsselmeer ontstaan.

 

Wat was de vraag?

Bij de nieuwbouw van het stadhuis in 1984 wenste de Gemeente Lelystad een veilig pand voor medewerkers en bezoekers. Het pand diende voorzien te worden van een brand- en ontruimingsalarminstallatie, een toegangscontrolesysteem, inbraakbeveiliging en camerabeveiliging.

De gemeenschappelijke middenkern dient als publiekstoegankelijk gebied. De overige gebieden zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen. Ook de inbraakbeveiliging dient, voor o.a. avondoverleg en raadsvergaderingen, in delen schakelbaar te zijn. Camerabeelden moeten vanuit de beveiligingsloge bekeken en beoordeeld kunnen worden.

Ook diverse andere gemeentelijke objecten, zoals de brandweerkazerne en scholen, dienden voorzien te worden van brand- en inbraakbeveiliging.

 

Wat is onze oplossing?

Alle panden zijn voorzien van beveiligingssystemen met een hoge mate van betrouwbaarheid en gebruikersgemak. In de verschillende gemeentelijke objecten is zoveel mogelijk gekozen voor systemen van hetzelfde fabricaat om uniformiteit in de bediening te creëren. Op diverse locaties zijn, om een effectieve alarmering en sturing te realiseren, koppelingen tussen de systemen aangebracht.

In het stadhuis is bij de keuze van apparatuur en de plaatsing hiervan rekening gehouden met het multifunctionele karakter van het pand. 

Bij de brandweerkazerne is met name gelet op het snel kunnen acteren bij een brandmelding. Zo wordt bij een uitruk van de brandweer automatisch de betreffende roldeur open gestuurd, waardoor de brandweerauto zonder vertraging kan vertrekken.

 

Wat is onze dienstverlening?

Om de systemen in goede en betrouwbare staat te houden wordt er periodiek onderhoud gedaan en gekeken naar eventuele veiligheidsrisico’s. Bij geconstateerde afwijkingen wordt hiervan melding gemaakt en een voorstel tot verbetering ingediend.

Mochten er zich storingen voor doen dan staan onze servicedesk en onze 24/7 servicedienst klaar om vragen te beantwoorden of tot actie over te gaan. 

Indien de fabrikant een software-update uitbrengt voor het toegangscontrole softwarepakket, dan verzorgt Voskamp deze update wordt geïnstalleerd.

Contact

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vind een vestiging bij jouw in de buurt.

Bekijk alle vestigingen

Aanmelden Voskamp nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen!